(untitled) (Довкілля та здоров’я, 2015)
Мета дослідження: вивчення особливостей режиму дня дітей молодшого шкільного віку з різними рівнями академічної успішності і втоми в кінці навчального дня. Методи дослідження. Проаналізовано результати коректурних проб 589 дітей молодшого шкільного віку (330 хлопчиків і 259 дівчаток), отримані протягом навчального тижня; середня академічна успішність цих учнів за 12-ти бальною шкалою, а також результати анкетування батьків про особливості режиму дня дітей. Застосовувалися гігієнічні, статистичні і соціологічні методи дослідження. Результати. В кінці навчального більш сильно виражена втома фіксується у (19,1 ± 1,1)% дітей молодшого шкільного віку, початкова втома – у (33,3 ± 1,3)% дітей, відсутність втоми – у (47,6 ± 1,3)% дітей (p