(untitled) (Довкілля та здоров’я, 2017)
Назва статті : Поширеність здорового способу життя серед українських студентів Мета роботи. Дослідити прихильність студентів українських університетів до здорового способу життя. Матеріали і методи. Методом добровільного анонімного анкетування проведено оцінку прихильності студентів двох університетів Київського регіону (n=211) до здорового способу життя. Результати. Виявлено, що серед проанкетованих студентів віком 17-21 рік, надмірну вагу мали 7,1 %, і значна частина молоді, особливо хлопці (74,7 %) систематично займалися фізичними вправами. Разом з тим, 25,6 % студентів палили і 61,6 % вживали алкоголь (принаймні іноді). Менше половини опитаних студентів вживали фрукти та овочі у необхідній кількості та молочні продукти щодня. Понад 70 % опитаних припускають негативний вплив довкілля на їхнє здоров’я та визнають недостатню матеріальну забезпеченість для кращої прихильності до здорового способу життя. Висновки. В цілому студентська молодь в Україні має кращу прихильність до здорового способу життя, ніж старше покоління, але паління та вживання алкоголю залишається серйозною загрозою для її здоров’я.