(untitled) (Довкілля та здоров’я, 2017)
Мета роботи - вивчити стан і тенденції показників активністі публікацій наукових співробітників інституту у виданнях, що входять до міжнародних баз даних. Вивчено динаміку кількості публікацій співробітників за 4 роки, їх розподіл у вітчизняних та іноземних виданнях, що входять в бази наукового цитування; проаналізовано кількісний розподіл публікацій в зарубіжних журналах. Результати дослідження показали, що в період з 2012 по 2015 рік більшість публікацій вчених інституту було розміщено у вітчизняних наукових журналах. У 2014-2015 рр. значно розширилася географія країн, де співробітники опублікували результати своїх наукових розробок. Високу публікаційну активність у виданнях, що входять в міжнародні наукометричні бази і відкриті репозиторії, проявили лабораторія радіаційного захисту та лабораторія якості повітря. Активізація активністю публікацій вчених, особливо у виданнях, що входять в міжнародні реферативні і наукометричні бази даних, дозволить підвищити ефективність інтеграції вчених інституту в світове наукове співтовариство.