(untitled) (Довкілля та здоров’я, 2017)
Назва статті : Порівняльна оцінка метаболічних процесів у дітей, які проживають у районах, що постраждали від аварії на Чорнобильській АЕС Мета - порівняльна оцінка метаболічних процесів у дітей, які тривалий час проживають в Поліському та Іванківському районах Київської області, на території, забрудненій радіоактивними елементами внаслідок аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Матеріал і методи дослідження. У підлітків визначався вміст радіонуклідів 137Cs, оцінювався вміст у крові тиреотропного гормону гіпофіза, трийодтироніну, тироксину, гомоцистеїну, вітамінів В9, В12, а також стан генетичної системи фолатного циклу. Використовувалися імунохімічний і математико-статистичний методи. Результати роботи. Питома вага дітей досліджуваної вікової групи з концентрацією 137Cs в організмі вище 5 Бк/кг маси тіла склав в Поліському районі 34,1 % і був достовірно вище (р