(untitled) (Довкілля та здоров’я, 2020)
Мета: Дослідження гігієнічних та медико-соціальних чинників ризику погіршення здоров’я учнів закладів загальної середньої освіти (ЗЗСО) у обласному центрі, малому місті та сільській місцевості. Методи: Дослідження проведено на підставі скринінг-анкетування батьків учнів ЗЗСО на батьківських зборах: 224 родини двох шкіл обласного центра, 109 родин семи ЗССО малого міста і 208 родин п’яти ЗЗСО сільської місцевості. Результати: Серед учнiв початкової школи ЗЗСО питома вага неповних сiмей становила 14,5 %. В родинах, де був вiдсутнiй батько, дiти мали бiльш високу поширенiсть розладiв психiки та поведiнки (p