(untitled) (Довкілля та здоров’я, 2023)
Мета - розробка рекомендацій щодо рівня рухової активності дітей шкільного віку задля збереження здоров’я під час карантинних заходів. Об’єкт і методи дослідження. У дослідження включені результати опитування щодо рухової активності (РА) та ментального здоров’я дітей і підлітків шкільного віку (n=1354). Антропометрично-фізіологічні параметри та рівень самопочуття були визначені у 39 дітей молодшого шкільного віку. Оптимальна тривалість та кратність різних видів РА для різних статево-вікових груп була визначена за допомогою побудови лінійних регресійних моделей. Задля перевірки розроблених нормативів показник загальної тривалості рухової активності пронормували згідно з максимальним значенням показника для кожної вікової групи та статі. Статистична обробка проводилась з використанням пакету STATISTICA 8.0. Результати дослідження та їх обговорення. При підвищенні тривалості рухової активності знижуються рівні показника депресії (r=– 0,25; p